Materialen ondergoed

Ondergoed draag je op je huid, daarom is het materiaal en de pasvorm van het ondergoed, zowel voor dames als voor heren, heel belangrijk. Niets is zo vervelend als ondergoed dat niet lekker zit. Wat iemand fijn vindt dragen, is natuurlijk persoonlijk. De verschillende materiaalsoorten kunnen je wel helpen een keuze te maken.
 
Katoen
 
Het alom bekende katoen blijft het meest verkochte materiaal in ondergoed. Katoen kennen we van vroeger. Katoen is natuurlijk materiaal, sterk, ademend, vocht absorberend, koel en op hogere temperatuur te wassen. Tegenwoordig zit er praktisch altijd wat elastisch materiaal bij de katoen, zodat de pasvorm goed blijft.
 
Microfiber
 
Ook wel bekend als “tweede huid. Microfiber is een synthetisch garen van polyamide in combinatie met een zeer elastisch garen. Het is daarom enorm rekbaar. Het knelt niet, is kleurecht, heel dun, sluit altijd aan en is heel licht in gewicht. Microfiber laat vocht door, waardoor het niet transpireert en na het wassen is het heel snel droog. Het is dus zeer geschikt voor sporters en voor op vakantie.
 
Modal
 
Modal voelt zeer zacht en luxueus aan. Het lijkt op viscose. Het is een kunstmatige vezel, gemaakt van natuurlijke grondstoffen, namelijk cellulose uit beukenhout. Het lijkt op katoen en wordt ook vaak in combinatie met katoen gebruikt, het is alleen meer kleurvast, pilt niet en is meer ademend.
 
Micromodal
 
Micromodal is net als modal gemaakt van cellulose van beukenhout. Het is alleen nog dunner, zachter en lichter dan modal. Het voelt zeer aangenaam en luxueus aan en is zeer vocht absorberend en vocht doorlatend.
 
Tencel
 
Tencel is de merknaam voor de vezel die Lyocel heet. Tencel is dus hetzelfde als Lyocel. Tencel is ook een “natuurlijke kunstvezel”. Het wordt duurzaam geproduceerd en wordt gemaakt van houtpulp van de eucalyptusboom. Tencel is zeer huidvriendelijk, voelt heel zacht aan, neemt goed vocht op, is zeer sterk en droogt heel snel.