Materialen Panty's

Sinds 1991 hebben wij ervaring in de verkoop van panty’s en sokken, dus bij ons ben je aan het goede adres voor beenmode. Om de keuze wat makkelijk te maken zetten we even wat feitjes op een rij.
 
Denier
 
Denier is de eenheid die de fijnheid van een garen aangeeft. Hoe hoger het denier getal hoe dikker de draad is die gebruikt is. Denier geeft het gewicht per 9000 meter garen aan. Dus 15 denier betekent dus dat 9000 meter garen 15 gram weegt. Een lagere denier is over het algemeen transparanter dan een hogere denier. Maar……… tegenwoordig met allerlei verschillende breitechnieken kan een 30 denier er dikker uitzien dan een 40 denier, of kan een 40 denier er transparant of gesloten uitzien. Er zijn 3 verschillende “dikte-uitstralingen” van panty’s. Transparant (doorzichtig), semi-opaque (half gesloten) en opaque (gesloten).
 
Garens
 
Er is ook nog verschil in garens, waardoor panty’s ook een andere uitstraling krijgen. Het meest verkochte is de “lycra panty”. Deze panty bestaat uit een polyamide draad met een elastische draad die daardoor altijd mooi aansluit. Hierdoor kun je altijd een beetje “spelen” met de maat. Dit is vooral fijn voor vrouwen met lange benen. Dit type panty kan zowel een glanzende of een matte uitstraling hebben. Wil je een prachtige matte panty met hele fijne structuur, een luxe uitstraling en hoog draagcomfort, dan kom je in de microgaren panty’s. Deze panty’s liggen iets hoger in prijs, maar de structuur en de uitstraling is veel verfijnder. Het is wel belangrijk dat deze panty’s niet al te groot worden genomen. Ze kunnen namelijk enorm rekken en moeten goed op lengte worden gebracht voor de mooiste uitstraling van de panty.
 
Aantrekken
 
Het goed aantrekken van een panty is heel belangrijk voor het behoud van de panty en het draagcomfort. Allereerst, trek een panty nooit gehaast aan. Het is zo zonde als je er gelijk een gat in trekt doordat je er niet rustig de tijd voor neemt. Het beste is om een kousenhandschoentje te gebruiken. Dit beschermt de panty tegen scherpe nagels en beschadiging van de panty door ruwe handen. Haal de panty uit de verpakking en rek hem in zijn geheel een beetje op. Ga zitten en rol de panty op naar het teengedeelte, trek de panty dan over de voet. Doe hetzelfde bij de andere voet. Breng nu de panty al “zig-zaggend” omhoog. Dus ene been stukje, andere been stukje omhoog en herhalen tot bovenaan. Zo haal je alle lengte uit de panty. Na eventueel toiletbezoek, panty weer op zelfde manier, van onderuit, optrekken. Dus niet alleen broek optrekken. Dan zet je spanning op broekje, terwijl er nog ruimte in beengedeelte zit.
 
Tips
 
• Er bestaan panty’s met hele comfortabele, onzichtbare brede boorden
• Er bestaan onzichtbare zomerpanty’s
• Een kousenhandschoentje beschermt je panty tijden aan- en uittrekken
• Een waszakje beschermt de panty in de wasmachine
• Draag je kousen? Gebruik dan geen bodylotion op de bovenbeen; de siliconen band heeft dan geen grip op je huid